Možnosti bielenia zubov

Najúčinnejšie je samozrejme absolvovať tento proces u zubára. Ten totiž pracuje s tými naozaj silnými bielidlami, ktoré dokážu odtieň zubov vybieliť až o desať odtieňov! Profesionálne bielenie trvá približne hodinu a stojí od 120 EUR vyššie! Vlastne existujú dva druhy profesionálneho bielenie. Tým prvým je bielenie pomocou laseru. Na zuby sa nanesie koncentrovaný peroxid, ktorý sa aktivuje práve pomocou lasera alebo plazma lampy.


Druhým spôsobom, lacnejším a rýchlejším, je bielenie pomocou formy a gélu, podobne ako sa to dá robiť aj doma. Stomatológ najprv sníme odtlačok chrupu a vytvorí formu - aplikátor. Zákazník dostane domov aplikátor a bieliaci prípravok. Môžete tak samy dohliadať na priebeh bielenie a kontrolovať výsledný odtieň.

Bieliace zubné pasty - sú najlacnejšou a najjednoduchšou alternatívou. Skrátka špeciálnu bieliacu pastu používajte miesto normálnej dvakrát denne ľubovoľne dlho. Metóda je pre zuby veľmi šetrná, ale nemôžete od nej čakať žiadne veľké zázraky. O niečo účinnejšie sú bieliace pásiky, ktoré raz denne asi na pol hodiny nalepíte na horné aj dolné zuby. Na trhu sa objavil aj bieliaci púder, ktorým čistíte zuby rovnako ako pastou.